Skip to main content

Sisustuskonseptit määrittelevät kodin henkeä

Kolme sisustusarkkitehdin tätä kohdetta varten suunnittelemaa konseptia auttavat aloittamaan unelmakotisi suunnittelun.

Haetko kodin materiaalivalintoihin ja värimaailmaan keveyttä ja pehmeitä sävyjä? Vai oletko ennemmin dramaattisten sävyerojen sekä kontrastin ystävä? Entä haluaisitko mieluummin pysytellä tiukasti ajan hermolla vai pitää kiinni ajattomuuden ihanteesta?

Status Artiksen sisustuskonsepteja Arkkia, Fonttia ja Kolumnia yhdistävät kokonaisuuksien harmonisuus, korkea laatutaso sekä aikaa kestävät materiaalit. Arkki on vaihtoehdoista vaalein ja pehmein, Fontti taas on tumma ja näyttävä. Kolumnissa on viitteitä historiaan ja rakennuksen alkuperäisen valmistumisen vuosikymmeneen, 50-lukuun.

Erityisesti isommissa asunnoissa on nähtävillä myös loft-henkeä. Osittain esille jäävät palkit ja rakenteet muistuttavat Status Artiksen historiasta vanhana Yhtyneiden Kuvalehtien toimistotalona. Tämä aihe on myös inspiroinut sisustuskonseptien nimet.

Sisustusarkkitehti Henna Manninen on suunnitellut Arkista, Fontista ja Kolumnista rakennuksen henkeen istuvat, harmoniset kokonaisuudet, jotka kuitenkin erottuvat toisistaan ja tarjoavat sinulle valinnanvaraa.

Sisustussuunnitelijasta

Status Artiksen näyttävät sisustuskonseptit ovat Sigge Arkkitehtien sisustusarkkitehti Henna Mannisen kohdetta varten luomia. “Status Artis on suunnittelijalle hyvin erityinen kohde. Tässä saa olla mukana tekemässä erittäin hienoa ja laadukasta asuntotuotantoa.”

Sisustuskonseptit

Tutustu Status Artiksen tyylikkäisiin sisustuskonsepteihin ja löydä juuri oma suosikkisi!

Arkki

Helposti lähestyttävä Arkki on vaihtoehdoista vaalein. Konseptia ohjannut mielikuva on ollut “poutapäivän keveys ja kirkkaus”. Arkin vaaleaa yleisilmettä lämmittävät hiekkasävyt ja tammiviilu.

Kontrastia tuodaan mattamustilla yksityiskohdilla keittiön ja kylpyhuoneen hanoissa sekä koukuissa. Kiintokalusteiden kaapit ovat valkoiset. Parketti on vaaleahkoa tammilankkuparkettia. Vaaleat sävyt korostavat valoisuutta, joten Arkki maksimoi asuntoon tulevan luonnonvalon. Tämä voi olla esimerkiksi pienemmässä asunnossa eduksi.

Kolumni

Kolumnissa näkyy hienovaraisia häivähdyksiä Status Artiksen historiasta. 1950-luvusta inspiroituneet elementit on kiinnitetty vahvasti tähän päivään. Yleisilme on vaalea ja harmoninen.

Tammiparketti ja väliovet on luonnollisen sävyistä tammea. Kiintokalusteiden kaapit ovat vaaleanharmaat. Kylpyhuoneen lattialaatta on tummaa ja kuusikulmaista, suuret seinälaatat ovat ylellisen marmorimaiset. Vetimissä, koukuissa ja hanoissa on kromattua metallisävyä.

Fontti

Sävymaailmaltaan tumma Fontti on luonteeltaan dramaattisempi, “ukkosmyrskymäinen” vaihtoehto. Lähes musta laatta, musta keittiö ja kaapistot sekä kivimäiset pinnat tekevät kokonaisuudesta näyttävän ja vaikuttavan.

Vastapainoa tummuudelle tuo messinkisten hanojen ja koukkujen lämpö. Parketti on selvästi Arkkia tummempaa tammilankkuparkettia, mutta kuitenkin riittävän vaaleaa tuodakseen mukavaa kontrastia keittiön mustille pinnoille. Fontti on arvokkuutta, laadukkuutta huokuva kokonaisuus vahvoista kontrasteista pitävälle.