Skip to main content

“Urbaania loft-tunnelmaa merinäkymin.”

Status Artiksen suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit. Arkkitehdit Pekka Mäki ja Rauno Lehtinen kertovat, millaisesta kohteesta on kyse.

Haaveiletko asuvasi rauhoittavalla merinäköalalla, mutta kuitenkin kaupungin kärkisijainneilla? Silloin Hietalahdenranta 13:n Status Artis voi olla juuri sinua varten.

Status Artiksen uudesta ulkoasusta ja tilaratkaisuista vastaa kymmenissä kansainvälisissä ja kotimaisissa kilpailuissa palkittu arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit.

Arkkitehti Rauno Lehtinen kokee talon sijainnin Hietalahdenrannalla inspiroivaksi. Bulevardin pääty satavuotiaat jugend-talot antavat alueelle historiallisen arvokkuuden tuntua.

– Ollaan huippupaikalla Helsingin kantakaupungissa meren äärellä. Alueella, jossa on muitakin kehityshankkeita ja kaupunkitila kehittyy vanhan kivikaupungin ympärille.

Rakennuksen aiempi julkisivu jäi väritykseltään ja kovassa modernismissaan vanhoista kivitalonaapureistaan irrallisen oloiseksi. Status Artis sen sijaan pyrkii läheisempään dialogiin ympäristönsä kanssa.

– Uuden julkisivun rytmi istuu viereisiin rakennuksiin. Väripaletista haluttiin tyylikkään sovitteleva, siihen inspiraatiota on otettu kivijalasta ja naapuritaloista. Löydettiin hieno kalkkikiven sävy, joka istuu julkisivuun erittäin kauniisti.

“Urbaania loft-tunnelmaa merinäkymin. Huippupaikalla Bulevardin päässä, mutta kuitenkin meren äärellä.”

– Rauno Lehtinen,
arkkitehti

“On hienoa, että rakennuksen historiaa saa näytettyä asukkaalle.”

– Pekka Mäki,
arkkitehti

Arjen luksusta spa-osastolla ja yhteistiloissa

Status Artiksen asukkaat voivat hemmotella itseään tyylikkäällä spa-osastolla, jonka saunat ja erilaiset suihkut tarjoavat hetken rentoutumiseen ja hyvinvointiin. Kerrostalolle poikkeuksellisen näyttävät saunatilat suunnitellaan suomalaista saunaperinnettä kunnioittaen.

Puhtia arkeen tuo oma kuntosali, jonne lähtöön kynnys on mukavan matalalla – voit kävellä salille vaikka sisätohveleissa. Omalla rauhallisella oleskelusisäpihalla viihdyt suojassa kaupungin hälinästä.

Laadukkuuden ja mukavuuden koti

Kotiin on Status Artiksessa aina mukava tulla. Jo rappukäytävään astuessa tunnelma on hotellimaisen arvokas, valaistukseltaan ja materiaaleiltaan tyylikäs kokonaisuus. Vanhat 50-lukulaiset yksityiskohdat tuovat näyttävyyttä ja luonnetta porrasauloihin.

Samalla ne kertovat rakennuksen historiasta Yhtyneiden Kuvalehtien toimitalona eli vanhana Kuvalehtitalona.

Lue lisää talon historiasta

Huippusijainnilla Helsingin kantakaupungissa

Hietalahdenranta on kehittyvää kaupunkitilaa huippuluokan palveluilla ja yhteyksillä. Täällä yhdistyy vanhan kivikaupungin arvokkuus ja urbaani, viihtyisä kaupunki.

Huippusijainnilla Helsingin kantakaupungissa

Hietalahdenranta on kehittyvää kaupunkitilaa huippuluokan palveluilla ja yhteyksillä. Täällä yhdistyy vanhan kivikaupungin arvokkuus ja urbaani, viihtyisä kaupunki.